REDACTIONELE COMMENTAREN


Megaverlies oorzaak faillissement?
Ons commentaar op het ontslag Peter Reinartz (UPC) 

 

MEGA verlies UPC over 3e kwartaal 1999

Deze week werden de kwartaalcijfers van het in Nederland gevestigde, maar onder Amerikaanse regime staande UPC bekend. De kabelaars leden een schokkend verlies met maar liefst 376 miljoen gulden over de laatste 3 maanden. Al eerder waarschuwden we voor de mogelijkheid dat UPC op een mega- faillissement zou kunnen afstevenen, waarbij de gebruikers aan de nevelstreng van een dode moloch geketend zouden blijven. Wij blijven het wanbeleid van deze kabeldictator volgen.

[KOP]

Ontslag Peter Reinartz (UPC) 

In de tweede week van november werd bekend dat Peter Reinartz (algemeen directeur) UPC/A2000 gaat ‘verlaten’.

De ruim 500.000 gezinnen in het verzorgingsgebied waar Reinartz verantwoordelijk voor was kunnen opgelucht adem halen. De eerste ‘onbeschofteling’ gaat er uit.

Wij zien het ontslag van Reinartz als een overwinning van het fatsoen, en als persoonlijke overwinning, omdat we het laatste jaar continu gewezen hebben op de absolute onbekwaamheid van Reinartz als ‘people manager’ en leider van een bedrijf dat elke dag bij iedereen over de vloer komt.

De stuitende arrogantie van Reinartz kwam duidelijk aan het licht bij o.m. de afwikkeling van het falende beleid m.b.t. de internet activiteiten de afgelopen zomer, en de offertes van een vernieuwd kabelcontract met de Gemeente Zaanstad.

De minachting die deze man heeft voor betalende klanten is ongehoord, en hij wordt dientengevolge terecht vervangen door Henk Koning, algemeen directeur van UPC Nederland. Hoewel…..van Koning weten we niet veel, behalve dat zijn vorige werkgever United Telekabel Holdings (UTH) was.

Een waarschuwing is op z’n plaats. In de mand van UPC zitten nog steeds een paar rotte -A2000- appelen. Een voorbeeld van iemand die niet thuis hoort in een grootschalig dienstverlenend bedrijf is Joe Simmons, die , als dat al mogelijk is, een nog grotere minachting voor de belangen en wensen van de UPC klanten heeft.

Het is voor ons onbegrijpelijk dat Mark Schneider, -hoogste UPC baas- niet inziet dat het zo niet langer gaat.

Misschien is echter het ontslag van Reinartz een eerste signaal en dringt het top de management top van UPC eindelijk door dat er rekening gehouden moet gaan worden met de persoonlijke wensen van ruim 1.000.000 Nederlanders.

[KOP]