nummer 11

 

In dit nummer:

16 december spannende dag voor Haarlemmermeer, wie wordt daar de ‘kabelbaas’ ?

AT5 wil in de Zaanstreek blijven uitzenden, wat een kapsones!

UPC wint prijs, maar de jury bestaat wel uit de meest dierbare ‘vrienden’van UPC.

 

 

(Bron Vecai Journaal6-12-99)

Multikabel neemt Communikabel over.

Het College van B&W van de gemeente Haarlemmermeer wil het Nutsbedrijf Haarlemmermeer (NBH) voor 242 miljoen gulden verkopen aan de Westfälische Gasversorgung AG&Co.KG (WGV). Het gaat om zowel gas als kabel. WGV zal de aandelen van het kabelbedrijf Communikabel doorverkopen aan het Noord-Hollandse Multikabel. Welk bedrag met deze transactie gemoeid is, werd niet bekend gemaakt. De combinatie Multikabel/Communikabel heeft in totaal ongeveer 290.000 abonnees. De gemeente Haarlemmermeer besloot in februari de mogelijkheden van verkoop te onderzoeken. In een persbericht zegt de gemeente bij de onderhandelingen "een aantal stevige uitgangspunten" te hebben ingebracht op het gebied van leveringsvoorwaarden, tarifering, dienstverlening en programmering. In het bod van WGV/Multikabel wordt volgens het college van B&W geheel tegemoet gekomen aan de door de gemeenteraad gestelde uitgangspunten. De gemeenteraad zal op 16 december over het voorstel tot verkoop stemmen.

Commentaar:

Hoewel de betreffende minister met klem heeft geadviseerd het nutsbedrijf niet aan een buitenlandse ondernemer te verkopen, lijkt de stap van de gemeente Haarlemmermeer onvermijdelijk. Indien de gemeenteraad mocht besluiten tot verkoop aan de Duitsers, dan rest in ieder geval de voldoening dat het kabelnet in handen komt van een provider met een puur Nederlandse achtergrond, die in het verleden in ieder geval begrip heeft getoond voor haar klanten, in tegenstelling tot b.v. UPC of Casema.

[KOP]

 

(Bron:Dagblad Zaanstreek 4-12-99)

Wie denkt AT5 wel dat ze zijn?

 AT5 wil in Zaanstad blijven uitzenden

Van onze verslaggever

ZAANSTAD/AMSTERDAM  Als het aan AT5 ligt, blijft het televisiestation ook volgend jaar gewoon in Zaanstad uitzenden. "We willen dat natuurlijk heel graag, maar we hebben er nog geen contact over gehad met de gemeente Zaanstad. Ik zou wethouder Schouten er graag over willen spreken", zegt directeur/hoofdredacteur Ton E van Dijk. "Er zijn nu alleen maar verliezers', schetst Van Dijk de huidige situatie. Die situatie houdt in dat Noord-Holland begin volgend jaar twee regionale televisiestations heeft. Er waren verregaande plannen voor een provinciale televisiezender. AT5 zou daarin samenwerken met Radio Noord-Holland. Er zou gewerkt worden onder de naam TV Noord-Holland (NHTV). Vanaf 3 januari zou alles zijn beslag moeten krijgen. Het bleef bij 'zou', want de Amsterdamse televisiezender trok zich terug nadat de provincie liet weten niet mee te willen werken aan behoud van de zelfstandige status van AT5.

Van Dijk: "En dat is het enige wat we willen. Laat ons gewoon de zelfstandige positie behouden, dan tekenen we alsnog het contract. In Zuid~Holland kan het ook."

Nu AT5 afhaakt zal Radio Noord‑Holland de regionale televisie gaan verzorgen in heel Noord-Holland, inclusief Amsterdam. De hoofdstad krijgt vanaf 3 januari twee lokale/regionale televisiezenders. Amsterdam wil graag AT5 behouden. Gemeenten rond de hoofdstad moeten ook zelf kunnen bepalen welke regionale televisie ze willen ontvangen.

Van Dijk: "AT5 mag uitzenden in het lokale uitzendgebied plus drie aanliggende gemeenten. Bovendien ook waar het kabelnet zich bevindt. We zitten op UPC, dus via die weg mogen we uitzenden."

De Mediawet staat geen twee regionale tv-stations in hetzelfde gebied toe. Purmerend behoort bijvoorbeeld niet tot de randgemeenten waarin AT5 gaat uitzenden. Er is geen plaats meer voor AT5 op een van de Saltokanalen, die bestemd zijn voor gemeenschappelijke diensten. Van Dijk noemt de mededeling over het niet uitzenden in Purmerend 'voorbarig'.

In het gemeentebestuur van Zaanstad is het onderwerp nog niet besproken. Wellicht dat het onderwerp maandag tijdens het reguliere overleg van regiowethouders ter sprake komt, deelt voorlichter H. Henrotte mede.

Commentaar:

De verrottende lucht van de grachtengordel slaat je tegemoet uit dit interview met de ‘baas’ van AT5. Het vrijwel failliete regionale zendertje van Amsterdam, waarvan de objectieve nieuwsvoorziening al enige tijd ter discussie staat, laat zich danig in de kaart kijken door de opmerking van van Dijk dat: 

"AT5 mag uitzen­den in het lokale uitzendgebied plus drie aanliggende gemeen­ten. Bovendien ook waar het kabelnet zich bevindt. We zit­ten op UPC, dus via die weg mo­gen we uitzenden."

 Uit deze opmerking wordt eens te meer duidelijk dat de machtspositie van UPC onmiddellijk gebroken moet worden. De vermenging van dienstverlener en nieuwsvoorziener gaat in dit geval niet samen, gezien de duistere objectieven en schamele communicatiebeheersing van UPC.

 De enige kandidaat voor overname van de AT5 boedel die zich tot nu toe bij de Perscombinatie (Parool, Trouw, Volkskrant) gemeld heeft is een samenwerkingsverband van kabeldictator UPC en SBS.

‘I rest my case’

 

[KOP]

  

(Bron: Eigen nieuwsdienst UPC 4-12-99)

Chello (UPC) wint prijs.

chello broadband Wins Best Consumer ISP Award 1999

market appeal, customer focus and new thinking play their part in securing win ISP Forum 99, European ISP Awards ceremony, 2 December chello broadband n.v. (chello), www.chello.com, Europe's first and leading broadband internet service provider and an operating company of United Pan-Europe Communications (UPC), has won the coveted award of 'Best Consumer ISP' in Europe.

The recognition came at last night's European ISP Awards, held as part of the closing ceremony of ISP 99, in Amsterdam. Judges making the decision came from leading companies and organizations in the European internet industry, and were looking for the ISP which most "recognises the needs of home and home office internet users and provide services and facilities to meet their needs.<KNIP>

Commentaar:

Hier plaatsen  we een knip bij het bericht van UPC. Het bericht is van een dermate groot masturbatiegehalte, dat we  u de rest zullen besparen.

De prijs, toegekend door een aantal ‘vakbroeders’van UPC dient vooral gezien te worden in het licht van de voortrekkersrol welke UPC speelt bij het koeioneren van de plaatselijke en landelijke politiek en niet te vergeten, haar abonnees. Andere kabelproviders kunnen naar de grenzen van het toelaatbare opschuiven welke door UPC gesteld worden, zonder zich schuldig te voelen.

 

De ‘jubel’ van de UPC directie dat Internet gebruikers massaal overstappen op hun Chello dienst is volkomen misplaatst.

Het is namelijk niets anders als ‘gedwongen winkelnering’. Op het moment dat UPC weer eens haar klauwen in een kabelnet zet (zelf noemen ze dat ‘overnemen’) bestaat er voor de abonnees geen vrije keuze meer. ‘Slikken of stikken’is dan het devies. Ook de ‘vrijwillige’aanmelding’/aanwas van nieuwe Internet kabelgebruikers moet in dat licht gezien worden. Voor iemand die regelmatig ‘on-line’ gaat, en zich de ergernis van het overbezette telefoonnet van de ‘tikkentellende’ Win Dik wil vermijden heeft geen andere keuze als de kabel, en op die kabel vindt hij/zij maar één aanbieder. Een schande voor een democratische samenleving.

 

UPC zal nooit een prijs krijgen voor haar dienstverlening of kwaliteit van haar abonnees, integendeel.

Het is voldoende om te begrijpen waarom ze die prijs nooit zullen krijgen door de Internet nieuwsgroepen te lezen, die werkelijk uitpuilen van de klachten over UPC en haar dochterbedrijven.

UPC is de eerste Internet provider in de wereld die ‘gebruikersverenigingen’moet dulden, puur vanwege de extreem slechte dienstverlening!

Hoezo ‘verdiende prijs' en 'erkenning’?

[KOP]

 

Winston Smith voor KABELMEMO.

 Winston@kabelmemo.freeservers.com